Felhasználó Belépés | Regisztráció Fodrászoknak Belépés | Regisztráció

Hajnövesztés rozmaringgal és mézel

Ismerős az érzés, amikor a kért egycentis, egészségügyi hajvágás sokkal többre sikerül? Vagy egy elrontott hajfestés után kell a tervezettnél sokkal többet vágni? Esetleg a hirtelen felindulásból kért vagány új frizura a végeredményt elnézve már nem is tűnik annyira jó ötletnek? A sok vasalás és formázás miatt roncsolódott a hajad szerkezete? Vagy csak úgy, magától is állandóan eltöredezik a hajad vége, és emiatt nem tudja megnöveszteni? Szeretnéd minél hamarabb meg nem történtté tenni a balesetet? Kenj a hajadra rozmaringot, fokhagymát és mézet. Elképesztő sebességgel kezd nőni a hajad.

Élesztő és méz Egyszerű, gyorsan kész, és tényleg csodákat művel a hajjal. Viszont ügyelni kell, hogy ne maradjon több órát a fejen, mert úgy elég nehéz kimosni. Mivel a haj megkeményedik tőle, meg is törheti. Keverj össze 15 gramm...

Gyógynövények tavaszi hajhullásra

Tavasszal sokan panaszkodnak extra hajhullásra: jóval több hajszál marad a hajkefében, és esetenként még a párnán is összegyűlik egy kisebb jetire való kupac éjszakánként. Ez általában természetes folyamat, akinek van kutyája, macskája, tudja, mennyire beszőrösödik a lakás egy szimpla évszakváltástól. Szóval, nyugalom, ha kizártad az esetleges egészségügyi problémákat, akkor a hajhullásod rövid időn belül megszűnik vagy legalábbis alább hagy. Addig is érdemes gyógynövényekkel gyorsítani a folyamatot.

Mire jó a hajlakk?

Sokan a hajlakkot csak a tökéletesen beállított frizura fixálására használják, pedig nem csak erre lehet! Ha ellepik a hangyák az otthonod, és nincs otthon hangyairtó szer, akkor simán befújhatod őket hajlakkal, de arra is jó, ha a tű lyukán nem tudod átfűzni a cérnát. Ne a fűt, a cérnát fújd!

Hajvágásoktató-szimulátor Hajas módra

Hegesztés, festés-fényezés, targonca vezetés, faipar - csak néhány olyan terület, ahol már sikerrel alkalmazzák az oktatószimulátorokat. Ezek az eszközök alkalmasak arra, hogy a szakmák gyakorlati oktatását is támogassák, ezzel a képzést költséghatékonyabbá, modernebbé, érdekesebbé, pontosabbá és nem utolsó sorban környezettudatossá tegyék a XXI. század technológiájával. A szimulátorok Hajas László érdeklődését is felkeltették, aki a világon elsőként alkalmazna frizurakészítő virtuális valóság szimulátort, ami forradalmasítaná a fodrászok szakképzését.

HajtrendekHajtrendek

Van Gogh, Warhol, Lichtenstein: hajra festett Sikoly és Marilyn Monroe

Híres festők emblematikus alkotásait festi hajakra egy kansasi fodrász, bizonyos Ursula Goff. Úgy egy éve már mi is bemutattuk, milyen az, amikor Monet tavirózsáinak kékje pompázik a hajon, most pedig az idei kollekcióból szemezgetünk: Van Gogh, Roy Licthenstein, a pop art fenegyereke és Warhol terítéken. Akarom mondani, hajon.

Lépésről lépésre: hurkolt lófarok

Sam Villa mesterfodrász megmutatja, hogyan lehet 5 perc alatt elkészíteni ezt a látványos, hurkolt lófarkat. Egészen pontosan fél-lófarkat. Vigyázat, a látszat picit csal: ha jobban megnézitek, a modell lánynak kreppelve van a haja. Szóval, egy kis krepp, és neked is lehet majdnem ennyire dús!

Hajpakolás tejszínnel

Előfordul veled is, hogy belenézel a tükörbe, és azt látod, hogy hiába használsz balzsamot minden egyes hajmosásnál, mégsem lesz fényes a hajad? A házi hajpakolások, mivel csak természetes anyagokat tartalmaznak, tele vannak hatóanyagokkal, a kemikáliáktól viszont mentesek! Próbáld ki, hátha a te hajadnak is jót tesznek!

Frizura és jellem - tényleg van összefüggés?

Kétféle hajviselet, kétféle jellem. Háromféle, három személyiség típus. Attól függően persze, ki-ki hogy hordja a haját. A tézis, mely szerint a hosszú hajjal együtt jár a rövid ész, megdőlni látszik. Sőt már meg is dőlt.