Hosszú haj 
Ősidők óta a szép nők legfőbb ismérve. A hosszú haj a klasszikus női értékrendek elfogadásáról és tiszteletéről árulkodik. A hosszú haj viselője gondos és gondoskodó, finom nő. Ha a haj egészen hosszúra nőtt, jelzi az egészséget, a belső harmóniát, míg a haj töredezettsége arról árulkodik, hogy viselője nincs szinkronban saját magával, idejével, lelkével. 

Egyenes, varkocsos 
A szaladó "eltés" lány esete. Haja fodrászt már évek (na jó, hónapok!) óta nem látott. Frufruja egybe növesztett a hajával, vagy jobbról balról lenőtten lebeg. Ha a haja festett, hajtöve színe eltér a többi részétől. Nem szándékosan. Folytonos rohanásában nincs ideje magára és körnezetére. Még akkor sem, ha éppen lóhalálában jóga órára lohol. 

Göndör lobonc
A göndör - akár dauerolt haj - gazdája vidám, jókedvű. Élvezi és könnyedén fogja fel az életet. Néha kicsit felelőtlen, főleg a kócos típusok hajlamosak túl lazán venni a dolgokat. A kifésült göndör haj a belső derűről árulkodik. 

Rövid haj 
A modern, a karrierjükért sokat tevő lányok és asszonyok a mindennapok gyorsaságához választják a rövid hajat. A rövid hajú nő általában modern, agilis és gyorsan gondolkodik. Mivel haja rendszeres ápolást igényel, gyakori vendég a jó kapcsolatokat hozó fodrászatban, ahol információkat lehet cserélni. 

Apród, vagy sisak frizura 
A diszkrét és kemény nők viselete. A céltudatosság és a karriervágy jellemzi ezt a típust. Makacsul kivívja, amit akar, hol nőiesen, hol erővel, de a céljainak meg kell valósulniuk! 

Tépett tincsek 
A vidám, felhőtlen jókedvűség, művészi kreativitás jellemzi a tépet frizurák viselőit. Gyakori, hogy a tépett hajviselet színe sem szokványos, kék, sárga, vagy több színű. 

Fiús hajviselet 
A viselőjében túltengenek a maszkulin vonások. Férfias személyiségét hajviselete is kifejezi. Feltehetőleg nem szeret szoknyában járni, és szívesen harcol, akár verbálisan, akár tettlegesen az igazáért. Gyakran a leszbikus hajlamú, vagy a túlságosan feminista nők kedvelik. 

Természetesen sokféle hajvislet és számtalan élethelyzet létezik, ami meghatározza választásunkat. Sok eltérés elképzelhető, ám a legtöbb esetben működik ez a teszt. Talán ne magunkkal, inkább környezetünk tagjaival kezdjük az értékelést!