Élesztő és méz

Egyszerű, gyorsan kész, és tényleg csodákat művel a hajjal. Viszont ügyelni kell, hogy ne maradjon több órát a fejen, mert úgy elég nehéz kimosni. Mivel a haj megkeményedik tőle, meg is törheti. Keverj össze 15 gramm élesztőt két evőkanál (bármilyen) mézzel, és kend a hajad végére, illetve masszíroz a masszából a fejbőrödbe is. A keverék elég folyós lesz, a legjobb, ha egy hajfestékes tálban készíted el a löttyöt, és úgy mártod bele a hajadat. Miután elkészült, vegyél fel zuhanyzósapkát, csavarj rá törülközőt, és egy óra után mosd le!

Hagyma, fokhagyma és rozmaring

Zúzz pépesre egy fej vöröshagymát és négy-öt gerezd fokhagymát, majd adj hozzá pár csepp rozmaringolajat. Masszírozd a fejbőrödbe, hagyd rajta a pakolást pár órára, majd alaposan öblítsd ki. (Ha kibírod, hogy bűzölög az ágyban, lefekvés előtt kend fel a masszát, és csak másnap reggel mosd le. Persze nem árt sapkát húzni rá, és felkészülni a komplett ágyneműmosásra.) Enyhítésképp lehet citromlevet használni a hajmosás után, de nincs garancia, hogy minden esetben eltünteti a szagot. Egyszerűen csak öntsd le a hajad citromlével, és keverj hozzá még egy kis illatos rozmaringolajat! Sebes fejbőrre ne alkalmazd, mert az olaj és a hagyma is marhatja a már amúgy is sérült hámréteget.

Ricinusolaj, tojássárgája és élesztő

Keverj össze egy borsónyi élesztőt egy tojássárgájával és két evőkanál ricinusolajjal. Ezt a pakolást akár egész éjjel fent hagyhatod a hajadon. Az előző pakolásokhoz hasonlóan tegyél a fejedre zuhanyzósapkát, és csavarj rá törülközőt. Ha pakolással alszol, a törülközőt helyettesítheti egy jó meleg kötött/polár sapka is. Ne aggódj, hogy koszos lesz, simán ki tudod mosni belőle az olajos cuccot.

Kókuszolaj és rozmaring

Melegíts meg egy kis kókuszzsírt gőzfürdőben vagy a mikróban, és adj hozzá két-három milliliter rozmaringolajat. Masszírozd a fejbőrödbe, és tegyél belőle a hajvégekre is. Ha túl híg az ápoló massza, törj bele villával egy kis avokádót, és úgy vidd fel a hajadra. Ez a pakolás is nyugodtan fent maradhat éjszakára.

A te problémáidra megoldást nyújtó professzionális hajápolási termékeket fantasztikus árakon, most garantált kedvezményekkel webáruházunkban megvásárolhatod, csak kattints a webáruház gombra!