Visszatér a 80-as évek

Ahogy az várható volt, nemcsak az öltözködésünkkel nosztalgiázunk majd a 80-as évek végének, 90-es évek elejének furcsa hangulatán, de úgy is sminkelünk és fésülködünk majd. Az új retrohullám szerint olyan bronzbarnák leszünk, mint a 80-as évek szupermodelljei, de a Chanel, a Kenzo vagy a Nina Ricci trendkalauza visszatérő oldalra fésült hajakról és a csillogó szemfestékekről is regél. Bár még vitatott, hogy bejön-e Marc Jacobs jóslata, de a tervező színes rasztatincsekkel tenné változatosabbá az utcai divatot 2017-ben.

Lenyalt és zsíros

A romantikus hullámokat idén a férfiasan oldalra választott frizura, a hátrafésült, gyakran vizes, sőt zsíros hatást keltő tincsek váltottak fel a sorban, aminek tudatában azon sem lepődnénk meg, ha elő kellene túrnunk a hajvasalónkat a szekrény mélyéről. Ilyen frizurát rendelt modelljeinek többek között a Hood by Air, a Kenzo, a Givenchy, a Prada, az Acne Studio, illetve a Dries van Noten is a szezonban.

Fül- és hajdíszek

Míg a Chanel luxushajgumit dobna piacra, addig számos divatház, köztük a Marchesa, valamint a Bottega Veneta is épített be kollekciójába drágakövekkel kirakott hajcsattot. A szezon egyik legnagyobb meglepetése a túlméretezett fülbevalók és fülklipszek megjelenése volt, ami várhatóan a 2016-os év slágerkiegészítőit, az orr- és szájékszereket váltja majd a sorban. A feltűnő kiegészítő a Delpozo, a Proenza Schouler, a Giamba, valamint a Gucci szerint is divatba jön.