Idén minden játszik, ami újrahasznosított vagy funkcióváltó - olyan tervezők, mint pl. Alessandro Michele, a Gucci és a Dolce & Gabbbana divatmágusa arra kapacitál mindenkit, hogy legyen merész, formabontó és pofon egyszerű.

HAJPÁNTTAL VAGYOK

Minél ékszer-szerűbb, annál jobb. Légyen az arany tiara vagy hajpánttá avanzyált nyaklánc, netán műanyag hajráf, a lényeg, hogy minél kézművesebb legyen, és harmonizáljon a fülbevalóddal, nyakékeddel. Bátran kezdj el otthon hajpántot berhelni - nem kell, hogy profi legyen, csak látszódjék rajta, hogy te készítetted!

HAJTŰTEÓRIÁK

Pamella Roland, Fendi és Paul Smith a hajtűre esküsznek - lehet kötőtűből átalakított, hatalmas pomponnal a végén, lehet apró gombokkal felülragasztott vagy kontytűre hajazó, ha ilyennel tűzöd fel a hajad, már kifutókompatibilis is vagy.

ÉKSZER CSATOK

A strasszokkal kirakott hullámcsatok és a brossokból átalakított hajklipszek világa is a DIY-forradalom egyik eredménye - minél csicsább, minél csillogóbb, minél bizsubb, annál divatosabb.

VIRÁG? CSAKIS MŰVIRÁG

A tavaszról szinte automatikusan jutnak eszünkbe a virágzó gyümölcsfák, sziromszínekbe borult rétek, rózsabokrok, ugynakkor az élővirág-díszek nem épp a környezettudatosságról árulkodnak. Éppen ezért, aki virágot kíván a hajába, tegye papírból, textilből, bőrből... - minél színesebb és művibb, annál trendibb.ű

SZALAG SZALAG HÁTÁN

Végy bármilyen szalagszerű képződményt, csomagkötözőt vagy virágdíszítőt, és tekerd a hajadba - ahogy esik, úgy puffan...

HATALMAS MASNIK

Lehet pöttyös, lehet csíkos, virágos vagy nonfiguratív, lehet selyem, lehet pamut, vászon vagy akár papír is - a lényeg, hogy minél nagyobb legyen!

BRUTÁL SZÉLES HAJPÁNTOK

Nem, nincs fejsérülése a modelleknek, csak a divatot követik - már télen is trendi volt ez a széles fejpánt, a hőmérséklet emelkedésével csak az anyaga változik. Lehet mnél természetellenesebb.